Presenation av VD Elena Petukhovskaya

Peckas Naturodlingar rekryterar Elena Petukhovskaya som ny vd
Styrelsen i Peckas Naturodlingar har utsett Elena Petukhovskaya, med över 17 års erfarenhet från ledande positioner inom livsmedelsindustrin, som ny vd från och med den 2 april 2018.

Elena Petukhovskaya bor sedan 2013 i Sundsvall men är född i Sankt Petersburg, Ryssland. Hon har bott i Europa merparten av sitt liv och har examen från IMD Lausanne, Schweiz och Solvay School of Economics i Bryssel. Sedan 1997 har hon arbetat i livsmedelsindustrin med försäljning, inköp, produktion samt produkt- och strategiutveckling. Innan hon lämnade sin post 2013, bodde hon i Belgien och arbetade för danska Albatros Seafood. Där tjänstgjorde hon som vd för den östeuropeiska filialen mellan 2007-2013 och som handelsdirektör 2002-2007. Under hennes ledning växte företaget till att omsätta 80 miljoner euro årligen.

Från 2014 fram tills nu har hon arbetat åt DEFA group som styrelseledamot – den största ryska fiskimportören med 350 000 miljoner euro i försäljning. Under hela hennes yrkesliv har Elena arbetat med kollegor från olika kulturer, mestadels från Skandinavien. Hon är en stark relationsbyggare med stor förståelse för värdekedjor samt att identifiera nya marknads- och försäljningsmöjligheter.

– I takt med att vi fortsätter vår expansion i Sverige och långsiktigt även satsar internationellt behöver bolaget mer affärskompetens och erfarenhet från branschen. Elenas industriella kompetens och breda erfarenhet från livsmedelsindustrin är central för kommande steg och vi är övertygade om att hon kommer att vara en stor tillgång för oss, säger Johan Stenberg, styrelseordförande i Peckas Naturodlingar.

– Peckas Naturodlingar är ett fantastiskt bolag bestående av människor med god kompetens och en väldig innovationskraft. Jag är djupt hedrad att styrelsen har valt mig att leda bolagets fortsatta expansion och jag är exalterad över de möjligheter jag ser för bolaget i framtiden, säger Elena.

 

Elena Petukhovskaya,

VD Peckas Naturodlingar