Intervju med VD:n

Vi välkomnar Mattias Gemborg till sällskapet, och ser fram emot nya tankar, idéer och utveckling!

Mattias kontaktas enklast via e-post: mattias@peckas.se
eller mobil: 0702 654 400

 

Kommer från?
Göteborg.

Ålder?
31.

Familj och husdjur?
Sambo.

Äter helst?
Japanskt.

Lyssnar helst på…?
Varierar, just nu The Weeknd.

Favorithobby?
Resa, mat och vin.

Stadsis eller lantis?
Stadsis.

Vad har du arbetat med innan du kom hit?
Jag har drivit eget i många år i ett antal olika branscher. Den röda tråden är att det oftast har haft med livsmedel att göra. Jag har tillsammans med en kollega haft en restaurang sedan 2014 och mellan 2013-2016 var jag ICA-handlare i Göteborgsområdet. Jag har också varit delägare i ett företag som levererade färdiga matkassar när det var relativt nytt. De senaste 4 åren har jag studerat på Chalmers där jag läste industriell ekonomi. Tanken var att läsa till civilingenjör men när möjligheten på Peckas dök upp var jag tvungen att ta den, vilket gör att jag fick nöja mig med en kandidatexamen tillsvidare.

Vad lockade dig till just Peckas Naturodlingar?
Att får vara med och utveckla framtidens livsmedelsproduktion. Världen står inför stora utmaningar när det kommer till att ställa om livsmedelsproduktionen och jag tror väldigt hårt på detta cirkulära system. Att nyttja naturens naturliga kretslopp tror jag kommer vara helt nödvändigt för att klara omställningen vi står inför. Utöver det har jag också följt Peckas sedan starten och dessutom salufört tomaterna, vilka jag tycker är bäst på marknaden.

Vad tror du kommer bli ditt största bidrag till Peckas Naturodlingar, som VD och medarbetare?
Jag tror att med min bakgrund inom livsmedels- och restaurangbranschen har en bra förståelse för hur marknaden fungerar och vad som är viktigt både för återförsäljare och konsumenter. Jag har också lång erfarenhet av att bygga effektiva organisationer där alla medarbetares olika erfarenheter och kompetens kommer till sin rätt.

Vad ser du mest fram emot med ditt nya uppdrag?
Mest av allt ser jag fram emot att få vara med och vidareutveckla tekniken och sprida den över världen. Det hade varit otroligt häftigt om detta som startades i Härnösand av några riktiga eldsjälar kan spridas över världen och vara en pusselbit i att ställa om till hållbar livsmedelsproduktion. I ett sådant fall har Peckas också potential att bli ett stort internationellt företag, vilket hade varit hur häftigt som helst!